• Øst Mudring
  • Øst Mudring

Kostnadsstandardindeksering 2023 for mudringsutstyr

Construction Industry Research and Information Association (CIRIA) og International Association of Dredging Companies (IADC) har nettopp gitt ut den årlige indekseringsoppdateringen (2023) for En guide til kostnadsstandarder for mudringsutstyr 2009.

IADC-1024x675

 

Publikasjonen En guide til kostnadsstandarder for mudringsutstyr 2009 tilbyr en standardmetode for å fastsette kapital og tilhørende kostnader til ulike typer mudringsanlegg og utstyr som er vanlig i bruk i industrien.

Hvert år utarbeides en oppdatert indeks av IADCs Indexation Cost Standards Committee og publiseres av CIRIA, et nøytralt, uavhengig og ikke-for-profitt organ.

Veilederen er til bruk for alle interessenter i mudringsprosjekter, som inkluderer rådgivere, eksisterende og potensielle kunder, prosjektfinansierere, assurandører og mudringsentreprenører.

Den gir en beskrivelse av de vanligste mudrings- og mudringsutstyret som brukes samt prinsipper og definisjoner for standarder og kostnadsstandardtabeller.

Disse tabellene representerer beregninger på gjenanskaffelsesverdier, avskrivninger og rentekostnader samt vedlikeholds- og reparasjonskostnader for de ulike typer utstyr.

Utarbeidet av IADC med data som utelukkende er samlet inn for dette formålet, gir referansen erstatningsverdien for fra fabrikk, verft eller importør for flere typer mudringsutstyr, inkludert sugehoppermuddere, kuttersugemaskiner, boostere, jack-ups og stålrørledninger.

Publikasjonen er basert på erfaring og statistikk fra internasjonale mudringsentreprenører som er medlemmer av IADC.

 


Innleggstid: 18-apr-2023
Visning: 15 Visninger