• Øst Mudring
  • Øst Mudring

Mudringsarbeid i Currimundi-sjøen

Sunshine Coast Council er i ferd med å begynne mudringsarbeidene i Currimundi-sjøen for å gi ny næring til eroderte deler av innsjøens forkant.

I følge Cr Peter Cox kan ordningen som starter denne uken ta rundt 4 uker å fullføre.

Denne vanlige mudringskampanjen som finner sted oppstrøms for sandpluggen, vil fylle opp elvemunningsstrender som eroderer under stormhendelser.

Mudringen skjer etter behov, omtrent hvert annet år, og hjelper til med å håndtere størrelsen og skalaen til sandpluggen.

Currimundi-Lake-mudring

 

Currimundi Lake er en viktig kystverdi for både samfunnet og det lokale dyrelivet.Den dynamiske naturen til munningen og mangelen på harde strukturer som treningsvegger betyr at aktiv forvaltning av inngangsstedet er uunngåelig for å beskytte eiendelene som er på den sørlige siden av inngangen til innsjøen.

En forvaltningsteknikk som rådet bruker er en sand "berm" ved innsjøens munning.Dette har vist seg effektivt for å lede strømmen til havet.Det gjør det også mulig å opprettholde inngangen generelt til de sentrale og nordlige delene av innsjøens munning og beskytter de sørlige harde eiendelene, dvs. veier, parker og bygninger, mot migrasjon av munningen og påfølgende erosjon.

På grunn av erosjonshendelser som stormer kan denne bermen være tømt for sand.Når dette skjer, organiserer offiserer fra Miljøoperasjonsavdelingen gjenoppbyggingen av bermen.Dette er vanligvis med store maskiner som 25 tonns gravemaskiner, leddet dumper og dozere.

For å rekonstruere bermen må rådet ta sand fra sandpluggen ved inngangen til bermen ca. 200 meter unna, legge sanden langs bermen og deretter jevne ut overflaten med bulldozere.


Innleggstid: Feb-07-2023
Visning: 21 Visninger