• Øst Mudring
  • Øst Mudring

Damen leverer modulær DOP Dredger til Mosambik

Mudderskipet ved navn Estoril ble overlevert til eieren i en spesiell seremoni forrige uke.

Utstyrt med en kjent Damen nedsenkbar DOP-mudrepumpe, vil den modulære mudringsmaskinen bli plassert ved havnen i Beira, hvor den vil utføre vedlikeholdsmudringsoppgaver for å sikre tilgjengelighet for større fartøyer.

Damen designet og bygde mudderskipet etter EMODRAGAs spesifikasjoner.Med en lengde på 15 m og en bredde på 7 m kan DOP Dredger demonteres og enkelt transporteres med lastebiler, selv til avsidesliggende steder.

I tillegg kan remontering gjøres raskt på grunn av plug 'n play-designet og den begrensede enhetsvekten.

dame1-1024x636

Utstyrt med et jetvannassistert sugehode, vil den nedsenkbare mudringspumpen kunne nå høye blandingskonsentrasjoner under vedlikeholdsmudringsaktiviteter, og pumpe rundt 800 m3/t.

Mudreskipet har også et svært begrenset dypgående for å garantere tilgang til hele havnen.

"Som den nest største havnen i Mosambik, er Beira en veldig travel havn," understreker Christopher Huvers, regiondirektør Afrika ved Damen Shipyards.

"Og det har en ganske stor utfordring ved at to elver, Buzi og Pungwe, renner gjennom havnen.De tar med seg ganske mye sediment som avsettes i havnen.Denne sedimenteringen krever kontinuerlig vedlikeholdsmudring.For tiden er det alvorlige trekkbegrensninger ved lavvann i hele havnen.

«Den nye Damen-muddermaskinen vil sikre tilgjengelighet for den lokale fiskeflåten og vil sørge for at de 12 båtplassene i havnen holdes på nødvendig dybde.Estoril vil også bli brukt til å mudre andre elver i hele landet.»

damenn-1024x627

Etter testing i Nederland, ble den modulære muddermaskinen demontert og fraktet til havnen i Beira, hvor den ble satt sammen igjen på bare seks dager.


Innleggstid: 30. juni 2022
Visning: 39 Visninger